Lezingen door Geert Verhelst

Dr. Geert Verhelst is arts en heeft homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie gestudeerd. Hij is een wetenschapper, wetenschappelijk betrokken bij onderzoeken rondom natuurvoeding, kruidenpreparaten en voedingssupplementen en is ervaren lesgever. Daarnaast is hij de schrijver van onder andere Groot handboek geneeskrachtige planten en Handboek bachbloesemtherapie. Zijn nieuwste boek Groot Handboek Aromatherapie is onlangs verschenen.

Lezing

Natuurlijke manieren om de weerstand te verhogen en infecties te voorkomen

Donderdag 11 april 2024 9.30 – 12.30 uur = wachtlijst

Deze lezing duurt ongeveer 3 uur.

Geert Verhelst legt uit hoe het immuunsysteem werkt en wat je kunt doen met voeding, kruiden en voedingssupplementen om het immuunsysteem te versterken. Hij geeft daarnaast tips rondom Covid-19 en soortgelijke infecties.

Kosten € 55,- (incl. koffie/thee + handout)

Lezing

De meerwaarde van biologische voeding + Salvestrolen maken biologische voeding onmisbaar in de preventie van en ondersteuning bij kanker

Donderdag 11 april 2024 13.30 – 16.30 uur

Deze lezing duurt ongeveer 3 uur.

Via de media wordt wel eens gezegd of geschreven dat het consumeren van biologische voeding geen meerwaarde zou bieden ten opzichte van producten uit de conventionele landbouw. Voordelen van biologische voeding zoals de afwezigheid van pesticiden, het niet gebruiken van kunstmest, de lagere ecologische voetafdruk en het streven naar milieubehoud, worden hierbij over het hoofd gezien. Bovendien laat de grootste studie ooit er geen twijfel over bestaan: BIO voedingsmiddelen vertonen wel degelijk een hogere voedingswaarde dan hun conventionele tegenhangers. Opmerkelijk is ook het feit dat biologische groenten en fruit veel rijker zijn aan bepaalde plantenstoffen: “salvestrolen”. Salvestrolen in de voeding zijn waarschijnlijk dé allerbelangrijkste stoffen die ons helpen beschermen tegen kanker.

Kosten € 55,- (incl. koffie/thee + handout)

Lezing

Mythes in de klassieke voedingsleer

Vrijdag 12 april 2024 9.30 – 16.30 uur

Deze lezing duurt een hele dag.

Er bestaan heel wat verschillen omtrent de adviezen voor een gezonde en gevarieerde voeding: aan de ene kant heb je de klassieke dieetleer en de reguliere geneeskunde die zich hardnekkig aan bepaalde en soms achterhaalde voedingsvoorschriften houden; aan de andere kant heb je de orthomoleculaire voedingsleer en complementaire geneeskunde die meer de vinger aan de pols van de recentere wetenschappelijke studies houden en vaak heel andere klemtonen leggen. Op deze dag werpt Verhelst het licht op een aantal stellingen van de klassieke voedingsleer die langzaam tot ongegronde mythes aan het verzanden zijn, maar ons toch nog steeds opgedrongen worden. 

De stellingen die aan bod komen zijn:

  • Vruchtensap is even slecht/niet beter dan cola;
  • Honing, ahornsiroop en kokosbloesemsuiker zijn even slecht/ niet beter dan suiker;
  • Zout is de hoofdoorzaak van hoge bloeddruk;
  • Verzadigde vetten zijn de hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten;
  • Cholesterol in voeding verhoogt de kans op hart- en vaatziektes;
  • Boter en kokosvet zijn slecht voor de bloedvaten;
  • Synthetische zoetstoffen zijn echt onschadelijk;

Kosten € 110,- (incl. koffie/thee + handout)

Inschrijven lezing(en)

Je ontvangt een bevestiging in je mailbox (let op, deze kan in de spam terecht komen). Op korte termijn ontvang je een persoonlijk bericht met verdere info en de factuur.