Over ons

De Sprenk is opgericht door Max en Gidy Niessen. Inmiddels heeft Maartje de organisatie overgenomen. Samen met 12-tal docenten geven zij vorm en inhoud aan de opleiding.

Maartje Niessen

mede-eigenaar

Mijn naam is Maartje Niessen en ik ben mede-eigenaar van Kruidencentrum De Sprenk. Ik ben Herborist en verzorg met veel plezier al jaren de lessen van de jaarcursus. Sinds 2022 heb ik het Kruidencentrum (voor een deel) overgenomen van de oprichters; Max en Gidy Niessen. Wat zij hebben neergezet, zet ik voort samen met een aantal docenten.

Naast mijn werkzaamheden bij De Sprenk, ben ik werkzaam in het onderwijs als Intern Begeleider.

Met mijn man en 2 zonen woon ik op het terrein van De Sprenk waar ik iedere dag geniet van de mooie omgeving.

Gidy Niessen

mede-eigenaar

Mijn naam is Gidy Niessen. Na 20 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, ben ik in 1992 begonnen aan de 5- jarige opleiding Fythotherapie en Natuurgeneeskunde aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum.

In 1998 is van hieruit het begin ontstaan van wat nu de 3-jarige Herboristen-opleiding is.

Aanvankelijk gaf ik de lessen allemaal zelf, maar al vrij snel ging mijn man, Max de biologielessen en de praktijklessen verzorgen.

 In de loop der jaren kwamen er steeds meer docenten bij en is de opleiding mede dankzij hun enthousiaste inzet gegroeid tot waar we nu staan.

In 2021 ben ik definitief gestopt met lesgeven en kon ik de leiding met een gerust hart overlaten aan mijn dochter Maartje.

Docenten

Miranda van de Mortel

docent

Vanuit mijn verwondering voor de processen van Moeder Natuur en permacultuur, is voor mij het balletje gaan rollen naar voedselbosbouwer en herborist. Ik hou van de veelzijdige eigenschappen van planten en bomen en hoe we ons leven daarmee kunnen verrijken in de breedste zin van het woord.
Bij de Sprenk mag ik de praktijklessen verzorgen. Tijdens deze dagen steek ik samen met de eerstejaarsstudenten de handen uit de mouwen in de prachtige tuin, waar we de eigenschappen van de planten in de praktijk kunnen ervaren.