FacebookTwitter

Workshop fermenteren

Magie of goed vakmanschap?

Lang geleden, in de tijd van de druïden, werd het als magie gezien.
Maar nu kennen we de werking van fermenteren, weten we wat er gebeurt en is het vooral het vakmanschap dat de smaak bepaalt van het eindproduct.

Bij fermenteren denken de meesten aan zuurkool. Maar bijna alle groenten kunnen gefermenteerd worden. 

En er is veel meer in onze voeding wat gefermenteerd is. Denk maar aan yoghurt, karnemelk, bier, kaas en sojasaus. Vaak krijgen voedingsmiddelen na fermentatie veel meer voedingswaarde.

Tijdens deze 2-daagse cursus fermenteren komen de verschillende fermentatie-processen aan bod en ga je ook zelf aan de slag.

Wat gaan we doen tijdens deze twee daagse cursus?

Dag een

Op deze dag wordt uitleg gegeven over de verschillende vormen van fermentatie.

Er wordt verteld wat fermenteren is, wat  het doet met de grondstof en wat de gevolgen zijn voor de smaak.

Vervolgens worden de basistechnieken praktisch uitgelegd en wordt verteld waar je op moet letten.

Je gaat zelf aan de slag met zuurdesem, yoghurt, miso, worst, en verschillende groentes. Ook leer je hoe je Komboecha maakt.

 Onze zeer ervaren chef Dave Zwaartman helpt je met zijn enorme kennis van kruiden te komen tot zeer bijzondere smaken.

Dag twee

Na het beantwoorden van vragen en nog wat theorie beginnen we aan het belangrijkste:

Het maken van een lichte lunch en een overheerlijk diner met als basis de gefermenteerde producten.

 Cursus data:

zaterdag 9 november van 9.30 - 16.30 uur

zaterdag 23 november van 9.30 - 17.30 uur

Kosten €225,-   inclusief: uitgebreide syllabus, koffie, thee,  2 x lunch en 1 x diner

Docent: Dave Zwaartman (Chef-kok en Herborist)

Locatie:
Kruidencentrum De Sprenk
De Mortel