Facebook

agenda workshops

Workshops

Fermenteren: Magie of goed vakmanschap?

Lang geleden, in de tijd van de druïden, werd het als magie gezien.
Maar nu kennen we de werking van fermenteren, weten we wat er gebeurt en is het vooral het vakmanschap dat de smaak bepaalt van het eindproduct.
Bij fermenteren denken de meesten aan zuurkool. Maar bijna alle groenten kunnen gefermenteerd worden. En er is veel meer in onze voeding wat gefermenteerd is. Denk maar aan yoghurt, karnemelk, bier, kaas en sojasaus. Vaak krijgen voedingsmiddelen na fermentatie veel meer voedingswaarde.

Tijdens deze 2-daagse cursus fermenteren komen de verschillende fermentatie-processen aan bod en ga je ook zelf aan de slag.

Wat gaan we doen tijdens deze twee daagse cursus?

  1. Op deze dag wordt uitleg gegeven over de verschillende vormen van fermentatie. Er wordt verteld wat fermenteren is, wat het doet met de grondstof en wat de gevolgen zijn voor de smaak. Vervolgens worden de basistechnieken praktisch uitgelegd en wordt verteld waar je op moet letten. Je gaat zelf aan de slag met zuurdesem, yoghurt, miso, worst, en verschillende groentes. Ook leer je hoe je Komboecha maakt. Onze zeer ervaren chef Dave Zwaartman helpt je met zijn enorme kennis van kruiden te komen tot zeer bijzondere smaken. 
  2. Na het beantwoorden van vragen en nog wat theorie beginnen we aan het belangrijkste: Het maken van een lichte lunch en een overheerlijk diner met als basis de gefermenteerde producten.

Cursus dagen:
Er zijn voor deze workshop nog geen datums gepland.
Houd facebook in de gaten voor mogelijke datums.

Kosten €275,-. Dit is inclusief uitgebreide syllabus, koffie, thee, 2 x lunch en 1 x diner 
Docent: Dave Zwaartman (Chef-kok en Herborist) 

Locatie:
Kruidencentrum De Sprenk
Lijsterlaan 28
De Mortel
0492317105 / 0613148647

 

Daarnaast kunt u ons altijd mailen of bellen voor een workshop op maat.

 
workshopsworkshopsworkshopsworkshops