Aanbod arrangementen
Hieronder vindt u een idee van drie arrangementen.
In de praktijk worden arrangementen altijd in overleg met u vastgesteld waarbij uw wensen leidraad zijn.
Workshop De Gezonde keuken.
Onder begeleiding van onze Chef Kok, Dave Zwaartman gaat u in de keuken van De Sprenk aan het werk.
Biologische producten, aangevuld met de wilde kruiden en planten van het landgoed De Sprenk, worden door u omgevormd tot een heerlijke lunch en diner. Uw wensen vormen de basis van de gerechten en onze Chef legt u uit wat de werking is van de verschillende kruiden en ingrediënten.
Tijdens de dag destilleert u uw eigen kruidenelixer die u mee naar huis neemt.
Groepsgrootte tussen 8 en 12 personen, kosten € 115,- pp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit is een voorbeeld van een mogelijkheid van een meerdaags arrangement. U kunt voor uw groep het programma in overleg aanpassen
Een kruidenweekend
Het weekend is bedoeld voor iedereen die al een basiskennis heeft over een richting in de natuurgeneeskunde.
Hoe maak je een zalf of een tinctuur? Welk gedeelte van de plant gebruik je voor een maceraat? Waar kun je de lekkerste thee van bereiden en hoe gebruik je de kruiden en wilde planten in een smaakvolle maaltijd?
Je leert in welke biotoop de plant zich het beste thuis voelt.
Het zal een afwisseling zijn van theorie, maar vooral van praktijk.
Doordat deze kennis ook in onze opleiding voor “Herborist” overgedragen wordt, hebben wij hier veel ervaring mee.
Om een afgerond geheel aan te kunnen bieden hebben we voor een 2-daagse gekozen.
Het weekend begint op zaterdag 9.30 met koffie en thee en we eindigen om ongeveer 22.00 uur met het proeven van de zelf gemaakte kruidenbitter/likeur.
Op zondag staat om 9 uur de koffie en thee klaar, we stoppen om 16.50 met het uitreiken van de certificaten.
de ingrediënten van het weekend:
Planten herkennen en drogen
Alles rondom thee, vers en gedroogd
Tincturen en zalven.
Munt-gel
Kruidenolie en kruidenazijn
Kruidenbitter/kruidenlikeur
Een excursie naar de Stippelberg
2x samen lunch maken met wildfood en 1 maal diner met verrassende recepten en producten.
De kosten van dit arrangement bedragen €290,- Dit is exclusief overnachting. Deze kunnen wij wel voor regelen.
.
Het tweede arrangement beslaat 1 dag
Maak van uw eigen overbodige drank een nieuw kruidendrankje
Iedereen heeft wel een of meer drankjes thuis staan, die hij/zij niet lekker vind. En het is toch zonde om deze weg te gooien.
U brengt deze drankje mee naar De Sprenk en we gaan ze samen destilleren in een authentieke koperen Lambique. Vervolgens maken we er samen weer een aantal nieuwe drankjes mee.
En intussen leer u alles over alcohol, de gevaren, hoe het ontstaat, hoe je destilleert, hoe de verschillende drankjes gemaakt worden en hoe je dit zelf kunt doen.
Aan het einde van de dag gaat u met drie borreltjes naar huis, het is niet zeker dat ze lekkerder zijn, maar u hebt ze wel zelf gemaakt.
Dit is een groepsarrangement en gaat op afspraak. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0492 317105
Kosten € 90,- per persoon (inc.lunch)