FacebookTwitter

Aanbod lezingen

 

Voor het komend jaar staat Geert Verhelst gepland op 20 en 21 september

.Het programma van deze dagen komt na de voorjaars vakantie

Het afgelopen jaar waren dit de lezingen

Wij hebben Geert Verhelst weer bereidt gevonden om op twee dagen, 3 lezingen te geven.
Wij hebben Geert de laatste jaren ervaren als een gepassioneerde docent, met een nuchtere en toch gedreven manier van vertellen.
Thee en koffie zijn gratis.

Donderdag  5 april 2018
Deze dag staan er twee lezingen gepland.

De ochtend lezing

Natuurlijke preventie en aanpak van gewrichtsklachten (artrose en artritis)
 (van 9.30 tot 12.30 uur)

Heel wat mensen worden dagelijks in hun bewegingen geremd door pijnlijke en/of  stijve gewrichten. Het inzetten van ontstekingswerende medicijnen kan hierbij wel het comfort verbeteren, maar is niet altijd zonder nevenwerkingen en pakt evenmin het probleem bij de basis aan. Gelukkig kunnen goed gekozen natuurlijke maatregelen substantiële verlichting geven en dit door vooral op twee terreinen in de te werken: enerzijds door de ontsteking in de gewrichten af te remmen, anderzijds door het kraakbeen te beschermen en te voeden. Van welke daarvan kunnen we het meest verwachten om weer soepel en pijnvrij te bewegen?

Kosten €30,-

De middag lezing

Langer jong, korter oud

De laatste decennia is de levensduur van de mens gestaag toegenomen, dankzij een geneeskunde die over steeds meer technische en medicamenteuze mogelijkheden beschikt. Helaas zien we dat deze toename in levenskwantiteit niet gepaard gaat met een toename in levenskwaliteit. Integendeel, steeds meer mensen lijden al vroeg in het leven aan  ernstige degeneratieve ziekten zoals diabetes, multiple sclerose, kanker en dementie of vertonen al te vroegtijdig ouderdomsverschijnselen. Wat zijn de belangrijkste maatregelen qua levensstijl,  voeding en eventueel voedingssupplementen, die we kunnen nemen om “langer jong en korter oud” te zijn?

 (van 13.15 tot 16.15 uur)

Kosten €30,-

Vrijdag 6 april 2018

Een lezing van een hele dag (9.30 tot 16.30 uur)
Kosten €50,-

Verstandig omgaan met oliën en vetten. 

Over vetten bestaan enorm veel misverstanden, niet in het minst omdat we door de voedingsindustrie, de reguliere voedingsleer en een deel van het medisch korps verkeerd geïnformeerd worden. Nog steeds worden totale onwaarheden verkondigd zoals: “verzadigde vetten zijn ongezond en onverzadigde vetten zijn altijd gezond”, “margarine is goed voor de gezondheid”, “boter en kokosolie zijn slecht voor hart- en bloedvaten” en “onverzadigde vetten zijn uitstekend geschikt om te verhitten”….. Wat zijn de belangrijkste kwaliteitscriteria voor gezonde vetten en op welke 4 manieren zondigt de vet verwerkende voedingsindustrie daartegen, waardoor industriële vetten net chronische ontstekingsziekten in de hand werken? Welke zijn de beste keuzes die we in verband met vetten en oliën kunnen maken om onze gezondheid te ondersteunen? 

 

 

Geert is een bevlogen arts, die we regelmatig, en altijd met veel plezier, bij ons ontvangen.

Hij combineert zijn kennis over de kruiden en voeding met zijn kennis als medicus.

Dit leidt regelmatig tot zeer bijzondere conclusies en zet je dikwijls aan het denken.