FacebookTwitter

Aanbod lezingen

 Wij hebben Geert Verhelst weer bereid gevonden om op twee dagen, 3 lezingen te geven.

Geert is vooral bekend van zijn boek het" Groot Handboek Geneeskrachtige planten" en van zijn lezingen over heel de wereld.

Wij hebben Geert de laatste jaren ervaren als een gepassioneerde docent, met een nuchtere en toch gedreven manier van vertellen.

Donderdag  19 september 2019

Een lezing van een hele dag (9.30 tot 16.30 uur)

Natuurlijke preventie en aanpak van infecties (hoe je immuniteit versterken?)

Meer dan 150 jaar geleden ontdekte Louis Pasteur dat micro-organismen aan de basis lagen van infectieziekten.

Toch erkende hij op het einde van zijn leven ook het belang van de bodem waarop een ziekteverwekkend virus, bacterie of schimmel valt. Want als onze lichaamseigen weerstand sterk is, dan kunnen we veel beter ziektekiemen afslaan dan wanneer wij een verzwakte afweer hebben.

Wat zijn de belangrijkste tips in leef- en eetgewoonten om over een sterk immuunsyteem te beschikken? Welke kruiden, voeding en voedingssupplementen bestaan er om zoveel mogelijk infecties te voorkomen of, indien ze toch optreden, om deze zo mild mogelijk ter laten verlopen?

Dr. Geert Verhelst formuleert hierop heldere antwoorden.

Kosten  voor deze dag bedragen € 60,- 

Dit is inclusief syllabus, thee en koffie

inschrijven  Let op, er staan drie lezingen

 

Vrijdag 20 september 2019

Deze dag staan er twee lezingen gepland.

Ochtendlezing:

Natuurlijke preventie en aanpak van gewrichtsklachten (artrose en artritis)

 (van 9.30 tot 12.30 uur)

Heel wat mensen worden dagelijks in hun bewegingen geremd door pijnlijke en/of  stijve gewrichten. Het inzetten van ontstekingswerende medicijnen kan hierbij wel het comfort verbeteren, maar is niet altijd zonder nevenwerkingen en pakt evenmin het probleem bij de basis aan.

Gelukkig kunnen goed gekozen natuurlijke maatregelen substantiële verlichting geven en dit door vooral op twee terreinen in te werken: enerzijds door de ontsteking in de gewrichten af te remmen, anderzijds door het kraakbeen te beschermen en te voeden. Van welke daarvan kunnen we het meest verwachten om weer soepel en pijnvrij te bewegen?

Kosten  voor deze ochtend bedragen € 35,- 

Dit is inclusief syllabus, thee en koffie

Inschrijven  Let op er staan drie lezingen

Middaglezing

Natuurlijke preventie en aanpak van hoge bloeddruk

(van 13.15 tot 16.15 uur)

Hoewel er vaak geen specifieke klachten mee gepaard gaan, moet hoge bloeddruk of hypertensie toch ernstig genomen worden. Een chronisch verhoogde bloeddruk in de slagaders kan namelijk leiden tot overbelasting van het hart en verhoogt de kans op beroertes en andere hart- en vaatziekten.

In de geneeskunde beschouwt men het overgrote deel der gevallen van hypertensie als "essentieel" of zonder aanwijsbare oorzaak en moet men levenslang bloeddrukverlagers innemen.

Wat is hypertensie precies en hoe kunnen we onze leefwijze en eetgewoonten aanpassen om hoge bloeddruk te voorkomen of aan te pakken? Waarom zet zoutbeperking nauwelijks zoden aan de dijk en werkt een strikte beperking zelfs contra-productief? Welke kruiden, voeding en voedingssupplementen kunnen bij beginnende hypertensie de inname van medicijnen helpen uitstellen?

Dr. Geert Verhelst formuleert hierop heldere antwoorden.

Kosten  voor deze middag bedragen € 35,- 

Dit is inclusief syllabus, thee en koffie

 Inschrijven Let op, er staan drie lezingen

 

 

 

Geert is een bevlogen arts, die we regelmatig, en altijd met veel plezier, bij ons ontvangen.

Hij combineert zijn kennis over de kruiden en voeding met zijn kennis als medicus.

Dit leidt regelmatig tot zeer bijzondere conclusies en zet je dikwijls aan het denken.