Facebook

Jaarcursus kruiden en wilde planten

Heb je altijd al meer van kruiden willen weten, maar vind je de Herboristenopleiding te lang? Dan is deze Jaarcursus mogelijk iets voor jou. De Jaarcursus "Kruiden en wilde planten" omvat 12 dagen waarin een basis gelegd wordt voor het gebruik van kruiden en wilde planten. Dit wat betreft de gezondheid, maar ook als voeding.

De lessen zijn vooral praktisch.
Er wordt veel in de tuin naar de planten gekeken, geoogst, geroken en geproefd.
Daardoor leer je de planten spelenderwijs. Ook wordt er elke dag iets van de planten gemaakt.
Zowel om te eten als om te gebruiken voor de gezondheid.

De meest gebruikte kruiden en wilde planten komen aan bod. Na dit jaar ben je in staat de planten te herkennen en weet je hoe je ze kunt gebruiken. Je maakt enkele eenvoudige middelen en kunt een aantal lekkere kruidentheeën bereiden.

De lessen worden gegeven door Maartje Niessen. Zij is werkzaam in het onderwijs, is afgestudeerd Herborist en geeft al jaren workshops e.d. over kruiden en voeding. 

De Jaarcursus is door de KTNO erkend als bijscholing. Dit is vooral  voor therapeuten van belang, zij kunnen daardoor de cursus gebruiken voor het voldoen aan de eisen inzake bijscholing.

Lessen
De lessen worden gegeven op vrijdag van:   9.30-12.30 uur en van 13.15-15.15 uur
Er zijn 4 lessen in het najaar en 8 lessen in het voorjaar

De lessen in schooljaar 2023/2024 zijn: 8, 22 en 29 september, 6 oktober, 15 en 29 maart, 5 en 19 april, 24 mei, 7, 14 en 28 juni

De kosten van de gehele cursus bedragen €895,- incl. lesmateriaal, producten en thee en koffie

inschrijven