Facebook

Wat doen onze Herboristen

Een kleine greep uit de activiteiten die onze afgestudeerden doen.

Agnes Looman  Maartensdijk
http://www.agneskruiden.nl
In Maartensdijk  ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Daar geeft Agnes Looman workshops in de Kruidentuin. Daarnaast biedt zij themamiddagen om uw interesse aan te wakkeren of uw kruidenkennis te verbreden.

 Ans Hoeijmakers   Melderslo (L)
www.akkiestuin.nl

Ans haar activiteiten als Herborist in Melderslo (L) kenmerken zich door de volgende trefwoorden:
Gezond, natuurlijk en lekker eten.
Voeding en kruiden.
Voorlichting, advies en beleving.
bijen, fruit en kruiden

Ans Verbeek Velden(L)
http://www.bioreson-ans.nl 
Ik ben natuurgeneeskundig therapeut  in Velden(L)en heb mijn eigen praktijk: BioresonAns Ik werk met kruidengeneeskunde, bioresonantie, electro acupunctuur, biotensor, bloesems. Homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde.

Cok Hagens en Maria Verlinden  Scherpenzeel
http://www.chinesegeneeskunde.info
Cok geeft therapie en lessen Tai Chi Tao en geeft vaak advies over wat men zelf met kruiden uit de tuin kan doen, zowel culinair als helpend bij klachten. Maria geeft therapie maar ook lezingen over diverse onderwerpen zoals Chinese Geneeskunde, het gebruik van kruiden voor 1e hulp, enz. Wij zijn gevestigd in Scherpenzeel.

Eveline Klompmakers, Heeze
www.herbalorifa.nl
De natuur levert (h)eerlijke kruiden die je niet alleen kunt verwerken in het eten, maar ook in jouw eigen gemaakte natuurcosmetica. Herbalorifa verzorgt Kruidenworkshops, waar van je het tastbare bewijs mee neemt en thuis kunt gebruiken.Tevens wordt een aangepast programma voor kinderfeestjes aangeboden!
Kruiden, die je overall om je heen kunt vinden, kunnen je op allerlei manieren ondersteunen in het dagelijks leven.
Bijvoorbeeld om gezond te blijven en om ongemakken te verhelpen.
Herbalorifa geeft hierover gastlessen op scholen, bij verenigingen etc.
De kruidenleer komt ook van pas bij leerlingen die (tijdelijk) vastlopen in hun studie en een steuntje in de rug nodig hebben.
Herbalorifa biedt studiebegeleiding voor leerlingen uit de onderbouw van VMBO-T, HAVO en VWO.

Gerty Dorssers   Meijl
www.strixnatuurlijk.nl
Ik probeer de deelnemers aan mijn workshop of korte cursus opnieuw te laten kijken.
Hierna kun je nooit meer gewoon wandelen, omdat je dan kijkt naar wat er groeit en wat dit voor jou kan betekenen.
Leuk is het als je gaat leren wat je er dan allemaal mee kunt doen, wat het toe kan voegen aan je leven.

Helen Otting   Ven-Zelderheide
http://www.helenokruiden.nl 
Heleno kruiden is een educatieve tuin over kruiden in Ven-Zelderheide. Op een oppervlakte van ruim 3000m² is een keuken-, medicinale-, geur-, en verf-kruidentuin aangelegd. Er worden voor groepen doedagen en lezingen georganiseerd. De tuin leent zich erg goed voor buiten exposities.

Inge Vullings   Hegelsom
http://www.sempervita.nl 
Ik heb een praktijk genaamd “Semper Vita” (altijd leven) in Hegelsom. Ik werk hier met kruiden in de breedste zin van het woord, mineralen, schüssler celzouten via gezichtsdiagnostiek, bloesemtherapie met aanvullend energetische therapie. Op aanvraag lezingen of workshops.

Joke Verkuylen   Voorschoten
http://www.kruidenatelier.nl 
Kruidenatelier de Wilde Roos Haagwijk is een vergeten buitenplaats uit de 17e eeuw. Er is nog 1 dienstwoning overeind gebleven. De educatieve kruidentuin met circa 100 geneeskrachtige planten ligt bij de woning. Er worden open dagen georganiseerd en workshops gegeven op en in de tuin in Voorschoten.

Jolande Florie-Dobbe  Uden
www.kruidenjoef.nl
Nadat ik de herboristenopleiding tegelijk met de Medische Basisvakken op HBO-niveau heb afgerond heb ik een kunstzinnige opleiding gevolgd bij de Vrije Academie Het Pad tot creatief coach. Ik geef allerlei ontspannende workshops tekenen, schilderen en aquarelleren, ik combineer dit met een rondleiding in een kruidentuin en serveer een zelf gemaakte lunch met overheerlijke groenten en kruiden. Ik geef adviezen over gezondheid en het gebruik van kruiden en voeding.

Lenn Voortmeijer   Vessem
http://www.savita.eu 
Tijdens de yogalessen geef ik de cursisten advies vwb hun gezondheid op basis van yogaleer, voeding, voedingssuplementen en kruiden. In onze nieuwe yogacentrum in Vessem ga ik o.a. kruidenworkshops geven. Ben op het moment bezig met een studie voor Orthomoleculair therapeut.

Maartje Niessen   De Mortel
http://natuur-en-gezondheid.nl 
Ik verzorg op Landgoed De Sprenk een aantal kruidenworkshops. Hierbij kun je denken aan een badolie maken, een likeurtje maken, zelf mosterd maken of samen een kruidenlunch bereiden. En dat allemaal op een geweldige locatie .

Marga Boutkan   Loon op Zand
www.giftsofnature.nl
Gifts of Nature staat voor natuurlijk leven en genieten. Al wandelend in het prachtige Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen verbind ik als natuurcoach en herborist individuele en groepen mensen en bedrijven met de natuur, zodat zij weer in contact komen met hun eigen natuur. Kruiden en etherische olien zet ik hierbij in als spiegel en ter ondersteuning. Ook maak ik anderen graag deelgenoot van mijn vele reis- en natuurervaringen en de wijsheden en kruidengebruiken van Noord-Amerikaanse natuurvolken.

Petra Wilbrink     Utrecht
http://www.almaterra.nl 
AlmaTerra biedt workshops en activiteiten op het gebied van kruiden en natuurbeleving. En dat kan dichterbij dan je denkt. Zelfs midden in een stad is veel natuur te vinden. En dat samen met anderen ontdekken brengt verwondering en plezier. Kruiden spelen bij AlmaTerra een belangrijke rol. Maak kennis met hun geneeskracht tijdens een kruidenwandeling of maak je eigen verzorgingsproducten op basis van kruiden. AlmaTerra verzorgt daarnaast trainingen en ontwikkelt educatief materiaal over natuur voor scholen en kinderopvang.

Renée Smits
http://www.vrouwholda.nl 
Vrouw Holda verzorgt  workshops en wandelingen op afspraak

Wendie Linders, Brandevoort (gemeente Helmond)
http://www.wendiespassievoorkruiden.nl/Ik heb een passie voor de natuur, biologisch moestuinieren en gezond en lekker eten. Het telen, verwerken en gebruiken van kruiden sluit hierbij perfect aan. Ik zie het als mijn missie om met mijn passie voor kruiden, mensen te inspireren en enthousiasmeren voor het gebruik van kruiden in het dagelijks leven.

In mijn workshops en tijdens kruidenrondleidingen, laat ik deelnemers graag kennismaken met de brede toepasbaarheid van kruiden. Van voedings- en gezondheidsbevorderend middel tot het gebruik van kruiden in de aromatherapie en huidverzorgingsproducten. Mensen kruiden laten ervaren door ze de kruiden te laten zien, ruiken, voelen en proeven, daar geniet ik van.

 

Renate Kleijn-Brouwer  Asperen

www.dekruidenbrouwerij.nl 

Renate Kleijn-Brouwer van de Kruidenbrouwerij in Asperen organiseert kruidenwandelingen op o.a. Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Ze gaat in op de geneeskrachtige werking, toepasbaarheid in de keuken en recepten voor het maken van allerlei natuurlijke producten. Ook is het mogelijk om aansluitend een kookworkshop te boeken. Renate geeft verder verschillende workshops op het gebied van natuurlijk leven. De kruidentuin in Asperen is gelegen aan de prachtige rivier de Linge waar kruiden en eetbare bloemen voor restaurants worden gekweekt.


watdoenwatdoenwatdoenwatdoenwatdoenwatdoen