FacebookTwitter

Iriscopie

De opleiding Iriscopie bieden we niet regulier aan, maar om de paar jaar.

Als je hierin geïnteresseerd bent, kun je het beste je aanmelden voor onze nieuwsbrief,  klik hier

Het is een opleiding die een hele goede aanvulling geeft op onze opleiding voor Herborist., maar ook voor elke andere natuurgeneeskundige opleiding.De student maakt kennis van de wondere wereld van het oog.

De iris is de sleutel naar inzicht van het lichaam.

In dit geval gaat er letterlijk een wereld voor je open.k

In 4 dagen leert de student deze bijzondere kennis toe te passen.

De kosten voor deze 4 dagen bedragen €295,- inl. materiaal e.d.

De opleiding wordt gegeven door 

Lucia v d Bogert www.luciavdbogert.nl
en
Margret Trompenaars   www.circe-natuurgeneeskunde.nl

Beiden ervaren docenten en hebben daarnaast een eigen praktijk

De lessen zijn van 9.30 uur tot 12.30 en van 13.15 tot 16.15 uur
Minimale groepsgrootte is 8, maximaal  12

 

 

Basis irisdiagnose:

De studenten leren de basistheorie van de irisdiagnose en krijgen zicht op de mogelijkheden. De cursus is zeer gericht op de praktijk.

De studenten gaan ervaren hoe irisdiagnose zijn nut heeft in de praktijk. Zij krijgen inzicht in de analogie met lichaam en geest aan de hand van de eigen ogen. Ze krijgen inzicht in de werking van erfelijke aanleg in relatie met de verwerking van voeding en indrukken, de manier waarop afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd en hoe iemand zijn of haar positie in de wereld inneemt.

Door te werken met de irissen van de anderen krijgt de student referenties om de lesstof makkelijker te kunnen plaatsen. Daarnaast zijn er bij iedere lesdag powerpointpresentaties die de theorie verder verbinden met de praktijk waardoor de student steeds beter in staat is om deze nieuwe fenomenen te herkennen en te interpreteren. Er worden op de eerste dag van ieders ogen foto’s gemaakt. Daarnaast word er geoefend met het gebruik van de iriscamera, microscoop en loep.

Onderwerpen:

De constituties; deze hangen samen met de iriskleur. De structuurclassificatie. De pupil.  De diathesen; deze vormen een teken van bijzondere erfelijke aanleg. De zones zoals we die in de iris kunnen onderscheiden. Ze vormen een analogie met het verloop van onze stofwisseling. Pigmentaties en tekens in relatie tot vitaliteit.