FacebookTwitter

nieuwsbrief juni 2012

 

Kleefkruid met geitenkaas
Benodigdheden:
muffinvorm voor 6 muffins
hartige taartdeeg (uit de diepvries of zelf gemaakt)
250 gram kleefkruid ( de jonge toppen en de bladeren. Niet de oudere vezelige stengels)
150 gram geitenkaas
2 tenen knoflook
basilicum, tijm, oregano, dragon en andere geurige kruiden
1 ui
1 ei
peper en zout
1 dl. olijfolie
sesamzaad

Oven voorverwarmen op 200 graden.
De geitenkaas verkruimelen.
Het ei loskloppen en deze vermengen met de geitenkaas, knoflook, peper, zout en de kruiden.
In een wok een klein beetje olijfolie verhitten en hierin de fijn gesneden ui glazig bakken.
Het fijn gesneden kleefkruid toevoegen en een paar minuten roerbakken. Daarna het geitenkaasmengsel toevoegen en alles luchtig door elkaar mengen.
Bekleed de muffinvormpjes met het taartdeeg.
Schep het mengsel in de muffinvormpjes, dek het af met deeg en bestrijk het met olijfolie.
Bestrooi alles met sesamzaad.
Bak de kleefkruidvormpjes in de oven in 15 à 20 minuten goudbruin.

Geniet ervan.