FacebookTwitter

nieuwsbrief juni 2012

Inhoud:

 Opleiding Herborist
Kruidenmarkt; gratis entree
(On)kruid om op te vreten: Kleefkruid

 



Opleiding Herborist

Wegens grote belangstelling starten we ook op maandag met de Opleiding Herborist jaar 1. Voor meer info klik hier.


Kruidenmarkt

Het is elk jaar ook voor ons een verrassing hoe onze kruidenmarkt er uitziet.
Ook dit jaar weer.
Verrassend wie we als deelnemer mogen begroeten, klik hier voor de lijst, maar zeker ook de overige activiteiten en de gerechten die onze eerste jaars bedacht hebben en waar u van kunt genieten.
Nieuw is dit jaar dat u kunt aangeven wat u op een minipizza wil, vervolgens gaat u met deze pizza naar de houtoven waar hij in de authentieke oven voor u gebakken wordt. Daarnaast zijn er verschillende leuke kinderactiviteiten zoals een speurtocht, een zintuigentocht, etc.
Het is zeker de moeite waard om te komen.
Tegen inlevering van deze nieuwsbrief hebt u gratis toegang voor 4 personen!


(On)kruid om op te vreten: kleefkruid

Kleefkruid of Galium aparine

Kleefkruid bevat een rode kleurstof die veel gebruikt werd en ook nu nog steeds in gebruik is.
Maar je kunt het kruid ook gebruiken als groente en in het najaar kun je het zaad roosteren en eten.
Het is een erg zuiverend kruid en inwendig goed te gebruiken bij allerlei huidklachten.
Als groente is het voedzaam en aansterkend.

Kleefkruid met geitenkaas
Benodigdheden:
muffinvorm voor 6 muffins
hartige taartdeeg (uit de diepvries of zelf gemaakt)
250 gram kleefkruid ( de jonge toppen en de bladeren. Niet de oudere vezelige stengels)
150 gram geitenkaas
2 tenen knoflook
basilicum, tijm, oregano, dragon en andere geurige kruiden
1 ui
1 ei
peper en zout
1 dl. olijfolie
sesamzaad

Oven voorverwarmen op 200 graden.
De geitenkaas verkruimelen.
Het ei loskloppen en deze vermengen met de geitenkaas, knoflook, peper, zout en de kruiden.
In een wok een klein beetje olijfolie verhitten en hierin de fijn gesneden ui glazig bakken.
Het fijn gesneden kleefkruid toevoegen en een paar minuten roerbakken. Daarna het geitenkaasmengsel toevoegen en alles luchtig door elkaar mengen.
Bekleed de muffinvormpjes met het taartdeeg.
Schep het mengsel in de muffinvormpjes, dek het af met deeg en bestrijk het met olijfolie.
Bestrooi alles met sesamzaad.
Bak de kleefkruidvormpjes in de oven in 15 à 20 minuten goudbruin.

Geniet ervan.