FacebookTwitter

Nieuwsbrief november 2012

Onderwerpen:

  • Infodag Herboristenopleiding
  • Cursus "Kruidenbitters en likeuren"
  • Herborist in de praktijk
  • Recept: Herfstpesto
  • De Sprenk volgen via twitter en facebook


Infodag Herboristenopleiding
Zaterdag 13 april 2013 houden we een informatie-ochtend over de Herboristen-opleiding 2013-2014.
Er wordt aandacht besteed aan de opbouw van de opleiding, de opdrachten, stages, enz.
Ook is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en we sluiten af met een rondwandeling door de tuinen van "De Sprenk". Voor info en/of opgave klik hier


Cursus "Kruidenbitters en likeuren"
Vrijdag 25 januari 2013 leer je met allerlei natuurlijke ingrediënten je eigen kruidenborrel te maken. Voor meer info klik hier


Herborist in de praktijk
Tijdens een bezoek aan het "Smaakwarenhuis de lage landen" kwamen we tot onze verrassing de producten tegen van 2 afgestudeerde herboristen.
De biologische kruidenpalntjes van Frank Radder: www.puur-aroma.com en de biologische kruidentheeën van Agnes Looman: www.Agneskruiden.nl


Recept Herfstpesto

Ingrediënten:

  • 1-3 teentjes knoflook
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram kaas naar keuze (parmezaanse, geitenkaas, oude boerenkaas, enz)
  • 75 gram wilde kruiden die er nog goed uitzien en dan met name het jonge blad bv.: hondsdraf, zevenblad, look zonder look, veldkers, waterkers, wilde oregano, duizendblad, weegbree, kleine pimpernel, vogelmuur, enz.
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak


Bereiding
Was de kruiden en dep ze goed droog.
De kruiden met de kaas, de noten, de knoflook en de olijfolie met de staafmixer fijnmaken. Peper en zout naar smak toevoegen.
In een goed afgesloten pot is deze pesto enkele weken houdbaar.
Smakelijk eten.